Blog

Durant la pandèmia NARINAN no s’ha aturat

← Tornar al blog

La setmana del 9 de març de 2020 van començar a arribar notícies que la COVID19 estava arribant arreu del planeta; des de NARINAN vam anar avisant famílies i voluntaris que aturaríem temporalment les sessions de reforç escolar.

I va arribar el confinament el 13/3/20. Les primeres setmanes ens van agafar a tots desprevinguts, però tan bon punt les escoles van començar a reprendre el contacte virtual amb les alumnes, des de NARINAN també ho vam fer.

Vam trucar a cada família, cada infant dels que ateníem presencialment abans de l’esclat de la COVID19 i vam posar fil a l’agulla. Als alumnes que no tenien ordinador o tauleta digital per seguir el ritme de l’escola a distància, els en vam poder proporcionar gràcies a l’ajuda de Caixabank i de donants particulars. D’aquesta manera vam acabar el curs 19/20.El curs següent, el 20/21, el vam poder començar a fer presencialment a les escoles Màrius Torres (l’Hospitalet de Llobregat) I Sagrada Família – Avinyó (Barcelona), amb totes les mesures de prevenció de contagis, treballant amb grups bombolla, mascareta, ventilació i desinfecció de material. No tots els voluntaris s’hi van poder incorporar, fos per prevenció o perquè van tenir la COVID, i hi va haver força confinaments parcials de grups d’alumnes. No obstant això, vam aconseguir atendre un centenar d’alumnes, molts dels quals acusaven el parèntesi educatiu del curs anterior. La majoria d’alumnes havien perdut hàbits tan bàsics com la lectura, parla i escriptura, sobretot en català.

I aquest curs 21/22 l’hem reprès ja amb més normalitat, tot i que no podem fer reforç obert a la Biblioteca Gòtic – Andreu Nin ni, per ara, al Casal d’Entitats Collblanc – La Torrassa. Haurem d’esperar al 2n trimestre.

Sense l’esforç incansable i decidit de tothom que fa voluntariat a NARINAN no ho hauríem aconseguit!