La setmana del 9 de març de 2020 van començar a arribar notícies que la COVID19 estava arribant arreu del planeta; des de NARINAN vam anar avisant famílies i voluntaris que aturaríem temporalment les sessions de reforç escolar.

I va arribar el confinament el 13/3/20. Les primeres setmanes ens van agafar a tots desprevinguts, però tan bon punt les escoles van començar a reprendre el contacte virtual amb les alumnes, des de NARINAN també ho vam fer.

Vam trucar a cada família, cada infant dels que ateníem presencialment abans de l’esclat de la COVID19 i vam posar fil a l’agulla. Als alumnes que no tenien ordinador o tauleta digital per seguir el ritme de l’escola a distància, els en vam poder proporcionar gràcies a l’ajuda de Caixabank i de donants particulars. D’aquesta manera vam acabar el curs 19/20.El curs següent, el 20/21, el vam poder començar a fer presencialment a les escoles Màrius Torres (l’Hospitalet de Llobregat) I Sagrada Família – Avinyó (Barcelona), amb totes les mesures de prevenció de contagis, treballant amb grups bombolla, mascareta, ventilació i desinfecció de material. No tots els voluntaris s’hi van poder incorporar, fos per prevenció o perquè van tenir la COVID, i hi va haver força confinaments parcials de grups d’alumnes. No obstant això, vam aconseguir atendre un centenar d’alumnes, molts dels quals acusaven el parèntesi educatiu del curs anterior. La majoria d’alumnes havien perdut hàbits tan bàsics com la lectura, parla i escriptura, sobretot en català.

I aquest curs 21/22 l’hem reprès ja amb més normalitat, tot i que no podem fer reforç obert a la Biblioteca Gòtic - Andreu Nin ni, per ara, al Casal d’Entitats Collblanc – La Torrassa. Haurem d’esperar al 2n trimestre.

Sense l’esforç incansable i decidit de tothom que fa voluntariat a NARINAN no ho hauríem aconseguit!

Durant bona part del curs escolar 2019/20 hem col·laborat amb la Fundació El Milà, que ha participat a les sessions de reforç del Casal d’Entitats de Collblanc – La Torrassa donant a conèixer el projecte Ninots. Els ‘ninots’ són personatges que ajuden a conscienciar els infants sobre els impactes mediambientals a través de l’art i la creativitat. Aquí (https://fundacioelmila.org/bloc/) trobareu cròniques i imatges de tot el que hem fet. 

Al web de Cavall Fort hi trobareu continguts per passar estonetes bones. Hi ha audiocontes d'El Tatano i altres materials per a totes edats! www.cavallfort.cat

Volem compartir amb vosaltres un recull de recursos web per millorar la comprensió lectora durant el confinament per la COVID-19. Enllaç al document

La revista FEM Collblanc-la Torrassa va entrevistar el passat mes de novembre a la Neus Ramon, ànima del Taller de Dibuix i Pintura Josep Janés i voluntària de narinan. Aquí teniu l'entrevista, no us la perdeu!. Enllaç a l'entrevista

 

Vine a fer voluntariat

Contacte

Carrer Tuset, 10, 3r, 1a - 08006 Barcelona - +34 638 88 57 75 - info@narinan.org